Турция продължава да е готова да организира и проведе мирна

...
 Турция продължава да е готова да организира и проведе мирна
Коментари Харесай

Ердоган се срещна със Зеленски: Турция все още иска да организира мирна среща между Русия и Украйна

 Турция продължава да е подготвена да провежда и организира мирна среща на върха сред Русия и Украйна, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган след диалози с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Истанбул, предават турските медии.
 
За страдание, нашата дипломатическа самодейност, подхваната през 2022 година в Истанбул, не докара до резултати. Войната сред Украйна и Русия би трябвало да завърши посредством договаряния. Готови сме да проведем мирна среща на върха, в която ще взе участие и Русия, съобщи той, представен от държавната телевизия ТРТ-Хабер.
 
Президентите на Турция и Украйна Реджеп Тайип Ердоган и Володимир Зеленски през днешния ден се срещнаха  в Истанбул. Срещата стартира към 19:30 ч. турско време (18:30 ч. бълг. време) в двореца Долмабахче. Срещата на двамата водачи продължи към час и половина, осведоми турската телевизия НТВ.
 
Ердоган съобщи още, че е разискал договорката за зърното и обстановката, обвързвана със сигурността в Черно море, с украинския водач Володимир Зеленски. 
 
Обсъдихме в детайли въпросите, свързани с продължаващата война. В рамките на стратегическото ни партньорство ще продължим да поддържаме Украйна, нейната териториална целокупност. Готови сме да оказваме помощ за нейното възобновяване. Обсъдихме също по този начин обстановката, обвързвана със сигурността в Черно море и споразуменията за зърното, които имат огромен принос за продоволствената сигурност и разрешиха милиони тонове зърно да бъдат доставени на нуждаещите се страни, съобщи Ердоган. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР